Столичните трамваи се чистят с ракия, а седалките се почистват с

...
Столичните трамваи се чистят с ракия, а седалките се почистват с
Коментари Харесай

Трамваите се чистят с ракия и домашна прахосмукачка, показа внезапна проверка

Столичните трамваи се чистят с ракия, а седалките се почистват с домашна прахосмукачка, макар че по контракт би трябвало да се перат. Тези и други проблеми с хигиената в градския превоз откриха зам.-кметът по превоз инж. Илиян Павлов и група общински съветници по време на неочаквана инспекция в едно от трамвайните депа. 

Във видео, публикувано в обществените мрежи се чуват самопризнания на чиновници на компанията, спечелила контракт за 760 000 лева, че прозорците се мият с ракия, а седалките не се перат, тъй като “са нови ”. Проверката откри и несъответствия в броя чиновници, които би трябвало да поддържат хигиената, като по контракт те би трябвало да са 4-ма на промяна, само че вместо това зам.-кметът завари 2-ма, а едвам в следствие се причисли и трети.

“Случващото се е безусловно неприемливо. Купуват се нови трамваи и рейсове, а по-късно хигиената е на извънредно ниско равнище. Така няма по какъв начин да бъдат арестувани и привлечени нови пасажери в системата. За мен чистотата в превоза става безспорен приоритет. Всички контракти ще бъдат ревизирани и ще се върви към вътрешно звено за разчистване с съответен бюджет и техника. ”, съобщи зам.-кметът по превоз Илиян Павлов. 



Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР